Четвер, 28.03.2024, 14:19
Сайт Галкун Тетяни Миколаївни
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 24 » Слово директора школи
12:07
Слово директора школи

Величне слово-Школа!

Це скарб найкращий  кожного народу,

це ключ золотий, що розмикає пута невідомості,

це шлях до волі, до науки, до добробуту.

                                                                       Софія Русова

Важко уявити собі сучасну людину, яка не змогла б порахувати здачу в магазині, прочитати напис на стенді або не знав би нічого, наприклад, про О. С. Пушкіна. Для цього потрібно або провести все життя в ув'язненні, або бути зовсім нездатним до сприйняття інформації. Все наше життя - безперервне практичне заняття, основою якого служать придбані раніше знання. Знання ми застосовуємо скрізь і завжди, від приготування обіду до захисту наукової роботи. І від якості наших знань багато в чому залежить якість нашого життя.
Щоб елементарно не спалити тонку синтетичну тканину, необхідно знати, до якої температури можна нагрівати праску. Щоб не розоритися, вклавши гроші в якесь підприємство, потрібно знати про його фінансовий стан, розбиратися в економіці. Щоб бути приємним співрозмовником і не образити людину необережним словом, потрібно знати психологію людини і правила етикету.
Знання з гуманітарних і технічних наук, отримані в школі, - запорука продовження навчання у вузах, отримання бажаної професії, нормальної зарплати. Кожне підприємство цінує співробітника, який крім того, що є гарним фахівцем, володіє глибокими знаннями в різних сферах, широким кругозором, здатністю знаходити спільну мову з людьми.
У побуті також необхідні різні знання - про властивості речовин, правила експлуатації різних приладів, принципи поведінки в надзвичайних ситуаціях, про гігієну і так далі.
Крім того, знання збагачують наш світ, відкривають перед нами нові горизонти, вдосконалюють нашу самосвідомість. Коли ми вчимося, ми розвиваємося, стаємо досвідченішими, мудрішими, по-новому сприймаємо речі навколо. А вчимося ми завжди - кожну хвилину життя, не тільки по книгах і підручниках. Кожна пережита нами ситуація, кожна зустріта людина несуть нам нові знання про світ.
Тому, на мій погляд, в школах і вузах ми заучували занадто багато інформації, яка не знадобиться нам у майбутньому - ні в повсякденному житті, ні в роботі. Навіщо майбутньому вчителю літератури нетрі вищої математики? Краще витратити сили і час на отримання знань про те, що для тебе по-справжньому важливо і корисно. Добре, що зараз, завдяки інтернету і книгам, інформацію по будь-яких предметах можна отримати, не виходячи з дому.
Так як важливість знань у житті людини я вже обгрунтував вище, у висновку хочу сказати, що найважливіше навчити людину ці знання здобувати.
Переглядів: 428 | Додав: alenad79 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Блог Галкун Т.М.
  • Міністерство освіти
  • Управління освіти
  • школа 47 м.Херсон
  • Copyright MyCorp © 2024uCoz